En av de vanligaste och mest populära ingredienserna i en testo booster är tribulus terrestris. Vi tänkte i denna artikel gå igenom exakt vad det är och vilka som är de bästa produkterna 2019!

Tribulus Terrestris – Inledning

Tiggarnöten har tusenåriga traditioner

Som sagt så är tribulus terrestris en mycket vanlig ingrediens i olika sorters testosteronhöjare och skälen är många. Redan för 5000 år sedan användes det i Indien som en sorts naturmedicin. Dess historiska användning har varierat men främst har den brukats i syfte att höja sexualdriften. Tribulus terrestris kan även kallas för:

  • Tiggarnöt (svenska)
  • Tribulus
  • Trib

Det är en frukt som bland annat växer i sandig jord på över 3000 meters höjd. Själva kosttillskotten, däribland testoboosters, innehåller pulvriserat och hydratiserat fruktkött, alltså ett sorts extrakt.

Vad kan man få för effekter av det?

Självklart undrar ni, fungerar verkligen tribulus terrestris extrakt i dess olika former? Det finns tyvärr inget snabbt och enkelt svar eftersom det är aningen omdebatterat. Men vår bestämda uppfattning är att det fungerar! De effekter man främst känner av är en ökad sexdrift och libido samt ett högre välmående. Något av det viktigaste när det kommer till styrketräning är att maximera testosteronnivåerna. Och som säkert de flesta vet är sexdrift och välmående starkt kopplat till testosteron i kroppen.

Forskning och studier

Det finns en del studier gjorda på tribulus terrestris och flera är positiva men samtidigt är några negativa. Nedanför är tre studier som visar på positiva effekter av tiggarnöten när det kommer till sexdrift, spermakvalité och inte minst testosteron:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27482746

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22368416

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24520465

Men det finns som sagt även negativ kritik från olika håll. Men det som kanske talar allra mest för att tribulus fungerar är att så många män rapporterar positiva effekter! Kroppens hormon och signalsystem är extremt komplext och massvis med funktioner fungerar i symbios på avancerade sätt. Många av de studier som är gjorda på trib är ganska småskaliga och bristfälliga (både de positiva och negativa) så att kartlägga de exakta effekterna är svårt.

Men som sagt så säger de flesta som testat tribulus terrestris att det fungerar, de känner en markant skillnad i vardagslivet. Till exempel rapporterar gamla gubbar och män om ökad sexdrift och morgonstånd de inte haft på decennier! Vissa rapporterar om nya finnar på ryggen. Det är kanske inte något man jättegärna vill ha, men det intressanta är att en förhöjd nivå av testosteron ofta resulterar i finnar på ryggen (titta bara på alla som går på anabola steroider).

Så enkelt sagt måste du testa själv för att ta reda på om tribulus terrestris fungerar. En burk kostar endast några hundralappar och får du bara en liten effekt är det väl värt det!

Bästa tribulus tillskotten 2019

Vi har gått igenom olika tribulus terrestris tillskott på den svenska marknaden och listat de bästa nedanför. Alla produkterna består av kapslar eller tabletter.

Tribulus 90

Bästa tribulus terrestris!

Tribulus 90 är en produkt från Svenskt Kosttillskott vilket borgar för hög kvalité och säkert innehåll. (Med vissa utländska kosttillskott kan man inte vara säker på vad man får i sig).

Det som gör att vi tycker denna produkt är bäst är dess höga koncentration av sapponiner (90 %) vilket är det viktigaste när man köper tribulus tillskott.

Sedan har den imponerande bra och många kundrecensioner och omdömen. Folk som testat tribulus 90 är helt enkelt riktigt nöjda! Dels är det 60-70 åriga personer som känner högre sexdrift men även yngre som känner av mer styrka på gymmet och bättre muskelökning. Om du inte tror oss gå själv in och läs!

Klicka här för att läsa recensioner och köpa tribulus 90 på Svenskt Kosttillskott!

Trib 70 från Fairing

Trib 70 från fairing

På Gymgrossisten hittar du Trib-70 från svenska Fairing. Det är ett gediget tillskott som har funnits på marknaden länge. Precis som namnet antyder är koncentrationen sapponiner endast 70% samtidigt som det är relativt dyrt.

Men fördelarna är att Fairing har ett gott rykte och endast producerar kvalitativa kosttillskott du kan lita på.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Sammanfattning

Tusentals män och bodybuilders världen över rapporterar om effekter från kosttillskott med tribulus terrestris extrakt. På olika träningsforum och webbshoppar kan man läsa positiva test, recensioner och omdömen i hundratal. Det finns även vetenskaplig forskning som stödjer tribulus och påvisar dess effekter. Men samtidigt finns det många kritiker som säger att det är pengar i sjön. Båda sidor kan ha sin egen agenda och det enda sätt att ta reda på sanningen är att testa det själv och se vad som händer i kroppen!